Kuchnia europejskaPolska

Żeberka pod kapustą

Polskie, wspaniałe jedzenie –  powody do dumy

Żeberka pod kapustą i inne polskie potrawy są z całą pewnością bardzo smaczne ale również i bardzo popularne w okolicach i zakątkach całego świata. Można również śmiało powiedzieć, że jedną z podstawowych zalet bycia Polakiem, wychowania się w Polsce, życia w tym kraju, jest właśnie możliwość konsumowania tak wspaniałych potraw serwowanych w większości naszych domów. Co jak co, ale we właśnie ścisłej czołówce najwspanialszych i najsmaczniejszych polskich dań znajdują się żeberka pod kapustą. Polska kapusta jest najsmaczniejsza na świecie, z żeberek co prawda jakoś niespecjalnie słyniemy, ale tak czy siak potrafimy zrobić kapitalne żeberka, których konsumowanie będzie wielką przyjemnością. Coś wspaniałego…

Żeberka pod kapustą – zachwyca każdego Polaka

Bardzo dużym atutem żeberek pod kapustą i innych polskich dań jest to, że nie nudzą się one zbyt szybko. Możemy jeść je latami, od małego, a tak czy siak nam smakują. Może dlatego, iż jesteśmy do nich przyzwyczajeni? A może po prostu pewne smaki są niepowtarzalne, a więc siłą rzeczy będą one nam smakowały i wspomnieniami będziemy do nich wracali? No cóż, to akurat akademicka dyskusja, która tak naprawdę nie ma większego sensu. To co ma w tym momencie zaś sens, to po prostu poszukanie jakiegoś przepisu na smaczne polskie danie. W dzisiejszej Polsce jest coraz mniej polskiego jedzenia, fast foody niepodzielnie rządzą. Szkoda – postarajmy się to zmienić. Ileż można jeść pizzę, burgery, kebaby albo inne odgrzewane i niezdrowe oraz źle przyswajalne jedzenia (na przykład fast foody)? Może wreszcie przydałoby się upichcić coś w domu, coś polskiego, coś co będzie kojarzyło nam się ze smakami dzieciństwa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *